Steering Committee

Direcció i Producció

Mariona A. Cíller steamconf
Mariona A. Cíller
Fundadora i directora de SokoTech

Fundadora de SokoTech, li encanten el hardware i el software lliure, i és dissenyadora gràfica i web, programadora i productora d’esdeveniments de ciència i tecnologia. Dissenya també iniciatives per a nenes, nens i joves. Graduada cum laude per la Universitat d’Illinois, amb doble titulació en Bachelor of Fine Arts i posteriorment Master of Science, és també graduada per la Fab Academy del Massachussets Institute of Technology (MIT). La seva tesi, «Free Culture Project», que fusiona el poder de la tecnologia amb el poder transformador de l’educació, és un punt d’inflexió en la seva trajectòria, cap a territoris de reinvenció del món de la docència i l’aprenentatge en què assaja nous models, sempre de la mà de les tecnologies més avançades.

mariona@steamconf.com@mariondita


Paca Cíller steamconf
Paca Cíller
Activista de la cultura científica i tecnològica

Ha estat directora del Departament de Comunicació de la Fundació “la Caixa”, directora de Relacions Internacionals i Programes de CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de Barcelona, ​​i directora executiva de la Xarxa Europea de Centres i Museus de Ciència (ECSITE).

pacaciller@steamconf.com


Comitè Assessor

Jordi Albó steamconf
Jordi Albó

És professor associat de La Salle Campus Barcelona-Universitat Ramon Llull (URL), director de Robòtica a La Salle Almere i gerent d’innovació de Robòtica Social a Everis-NTT Data. És doctor en Enginyeria Mecatrònica, Robòtica i Automatització, màster de Telecomunicacions i llicenciat en Enginyeria Electrònica, en tots tres casos per La Salle-Universitat Ramon Llull (Barcelona).

jordi.albo.canals@everis.com @jalbocanals


Begonya Folc steamconf
Begonya Folch

Músic, implicada en la transformació educativa i en l’impacte de l’art en l’educació de les persones, és professora d’educació Primària i Secundària, formadora de mestres i ha estat professora a la Facultat del Professorat de la UB. També ha treballat al Servei d’Innovació i Recerca del Departament d’Ensenyament, al Consell Escolar de Catalunya i a la Fundació Jaume Bofill, en el programa Escola Nova 21. Ha estat formadora de l’ICE de la UAB, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i del Departament d’Ensenyament. Ha col·laborat amb l’Educators Advisory Team de l’ICFO i ha format part del Consell de redacció de la revista Perspectiva Escolar. Actualment treballa a l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona, en el programa Xarxes per al canvi (#Xarxesperalcanvi).

b.folch@gmail.com @Begonya


Boris Mir steamconf
Boris Mir

Apassionat de l’educació, és professor d’educació secundària. Ha estat un dels iniciadors de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, un centre de la xarxa d’instituts innovadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha impulsat projectes al voltant de l’avaluació formativa, les estratègies d’aprenentatge i la creativitat a l’aula. Col·labora amb centres, institucions i col·lectius per ajudar-los a transformar l’educació. Actualment és el director adjunt del programa Escola Nova 21.

bmir@lamiradapedagogica.net @lamirada


Lluis Mora steamconf
Julio D. Pérez

Director del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa), és professor de secundària i expert en formació del professorat en l’especialitat de física. El seu principal interès de recerca és la millora dels coneixements científics dels alumnes. Ha participat en diversos grups de treball docent sobre innovació i ensenyament, entre els quals DIATIC, dedicat al foment de la integració i l’ús de les TIC en l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències

jpere239@xtec.cat @pereztud


Lluis Mora steamconf
Sergi del Moral

És professor de matemàtiques i projectes a l’Institut-Escola Les Vinyes, així com professor associat de la Universitat de Barcelona i del màster de Formació del Professorat de Secundària d’aquesta universitat. S’interessa pels processos de transformació que contribueixen a compensar el pes, les matèries tradicionals i els continguts en favor d’altres de centrats en l’acció, la resolució de problemes i l’aprenentatge. L’interessa també investigar com es pot modificar l’avaluació per fer-la més diagnòstica i menys coercitiva, i com es pot donar més protagonisme i responsabilitat als nois i les noies.

smoral3@xtec.cat @sergidelmoral


Coral Regí Rodríguez steamconf
Coral Regí Rodríguez

Biòloga de formació i educadora de vocació. Directora de l’Escola Virolai de Barcelona. Representant en diferents organitzacions educatives: FEAEC, el Consell Escolar de Catalunya i el Consell de Ciutat de Barcelona. Com a especialista en diferents temes docents i educatius, participa en jornades i congressos educatius.

coral.regi@virolai.com @coralregi


Francesc Sabaté steamconf
Francesc Sabaté

És enginyer industrial elèctric per la UPC, i fa més de 20 anys que desenvolupa i dirigeix projectes d’automatització. És assessor en tecnologies de gestió de la producció i a l’àrea de formació de la Fundació CIM. Apassionat de les tecnologies i la seva divulgació, juga amb LEGO des que té memòria. És també director del màster en Automatització i Robòtica a la Fundació CIM/UPC.

fsabate@fundaciocim.org @FSabateD


Frank Sabaté steamconf
Frank Sabaté

Mestre a l’Escola Projecte de Barcelona. Apassionat de la programació i la robòtica educativa. És membre del comitè científic del programa Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill i del comitè impulsor del congrés STEAM Barcelona. Ha format part de l’organització de les edicions europees de la Scratch Conference (Barcelona ’13, Amsterdam ’15 i Bordeus ’17). És assessor en l’aliança magnet entre l’escola Montessori de Rubí i el CIM UPC. Comparteix els seus coneixements en sessions presencials de formació al professorat i en el seu canal de Youtube “Scratch en 5 minuts”.

frank.sabate@gmail.com @franksabate